Podznak Ribe

27/12/2022

Kao i znak, podznak Riba označava dve vrste ljudi. Jedni su praktični materijalisti, a drugi nejasni i mutni sanjari. Granica nije oštra, pa se osobine jednog tipa prepliću sa nekim osobinama drugog.

Podznak Ribe karakter

Kao i znak, podznak Riba označava dve vrste ljudi. Jedni su praktični materijalisti, a drugi nejasni i mutni sanjari. Granica nije oštra, pa se osobine jednog tipa prepliću sa nekim osobinama drugog.

Praktična Riba je izuzetno ambiciozna u nameri da uspe u životu. Želi da stekne siguran, udoban i ureden dom i status, i napreže se da to ostvari. Ribe sanjalice su emotivne i maštovite, troše mnogo vremena na fantaziranje o tome kako bi bilo lepo da budu prinčevi, vitezovi, glumci ili bar milioneri.

Beže od svakodnevnog sveta i praktičnih i rutinskih obaveza. Za obe vrste, zajednička je želja da pomognu drugima, ponekad i uz ličnu žrtvu, mada im motiv za to nije uvek čovekoljublje. Za neprijatne stvari u životu pre će okriviti druge ili lošu sreću, nego sebe i ono što ih je podstaklo da pogreše.

U nekim teškim i kriznim situacijama, postavljaju se iznenađujuće efikasno. Ne vole nepravdu i spremni su da se stave u odbranu oštećenih. Ponekad, bolje postupaju sa mučenim životinjama nego sa ljudima.

Imaju dobar osećaj za zaštitu od nesreće i vešto se odbrane kada se ona pojavi. Dobro pamte, ne zaboravljaju one koji su im pomogli, ni one koji su ih povredili. Osetljivi su i ranjivi, teško podnose ružne primedbe i grubosti drugih. Ne ispoljavaju povredenost i ne reaguju na uvrede, ali ih nikada ne zaboravljaju.

Ne trpe rasipanje, čuvaju iskorišćene stvari i trude se da uvek imaju neku rezervu novca za teške dane. Ne vole da duguju, a dopada im se da drugi duguju njima, da bi tako nad njima imali neku vrstu kontrole.

Podznak Ribe spoljni izgled

Pripadnici podznaka Riba srednjeg su rasta ili visoki. U mladosti su vitki, docnije se debljaju, naročito ako prestanu da puše. Ten im je, obično, bled i prozračan, oči su, mahom, svetle boje, krupne i sjajne, ponekad pomalo ispupčene.

Kosa im je svetlija i često nekvalitetna. Imaju karakterističan, nežan, tih i šaljiv glas, koji na druge deluje opuštajuće. Ne trude se oko izgleda, ne menjaju odeću i obično se drže jedne ili dve boje.

Podznak Ribe spoljno ponašanje

Podznak Ribe dobro se uklapaju u svako društvo, u čemu im pomaže talenat za glumu. Često su sami, zato što tako hoće, da bi mogli da čitaju, razmišljaju, sanjare ili naprosto gluvare.

Rado prihvataju nova poznanstva, u kojima ispoljavaju ljubaznost, šaljivost i dovoljno inteligencije da budu prihvaćeni. Teško se vezuju za ljude, haotično izlaze iz života drugih i isto tako se vraćaju. Ako neko ružno govori o njima, zauzimaju izrazito neprijateljski stav.

Kada imaju nekih problema, prema ljudima se ponašaju razdražljivo, osorno, pa čak i pogano. Spremni su da pomognu, čak i novim poznanicima, da shvate problem i da ga reše. Prijatelji im potiču iz raznih sredina, ne prave selekciju u odnosu na versku ili rasnu pripadnost

Ribe karijera i položaj

Mnoge podznak Ribe imaju razvijenu kreativnost, imaginaciju i glumački talenat, ima ih medu muzičarima, slikarima, piscima fantastike i čudesnih priča.

Nalaze se i u svetu metafizike, astrologije, bele ili neke druge magije, religije i istraživanja života kroz spiritizam ili filozofiju. Zbog potrebe da olakšaju patnje i pomognu drugima, mogu odabrati posao medicinskog negovatelja u nekoj ustanovi za zbrinjavanje ljudi, od bolnica do zatvora.

Vole društveni život i često rade kao učitelji, treneri i duhovne vode. Rado putuju, naročito vodenim putevima, a skloni su i nbarstvu. Talentovani su za jezike. U poslu, ne vole jednoličnost i ista lica.

Podznak Ribe ljubav i partnerstva

Podznak Ribe imaju potrebu da prime i da pruže ljubav, mada se često zadržavaju uz partnera za koga ih vezuje samo senzualnost. Ponekad, sa nekim žive bez ispunjenja čulnosti, jer su trpeljive i požrtvovane.

Zbog maštarija i fantaziranja, upadaju u neobične veze ili nalaze partnere koji i su sami skloni fantazijama. Ribe su prevrtljive i traže da partner prihvati njihovu ćudljivost u željama. Njihova prva ljubavna iskustva uglavnom su nepovoljna, jer u njima obično mnogo daju, a vrlo malo dobijaju. Posle takvog iskustva, traže nekog uz koga će imati pravu ljubav.

U brak ulaze zbog sigurnosti ili da pobegnu od roditelja. Ako prvi put ne naprave dobar izbor, grešku ispravljaju u drugim pokušajima, sa nekim ko će im pružiti mir i domaćinski život. Pošto se rado vezuju za ljude, obično ostaju u kontaktu sa bivšim partnerima ili supružnicima i njihovim porodicama.

Astrološki partner Riba je Devica, ali to u praksi baš i nije potvrđeno, ako je u pitanju tip Ribe sanjalice i maštara. Praktične Ribe ne samo da nalaze sklad sa Devicom, nego i kod drugih partnera traže osobine ovoga znaka.

Podznak Ribe zdravlje

Problemi podznaka, kao i znaka Riba, mogu biti stopala, koja su osetljiva i sklona oticanju. Moguće su teškoće sa plućima i kičmom. Kod žena su pojačane mesečne tegobe, a kod oba pola moguć je visok pritisak, cistitis i proširene vene. Uprkos svim eventualnim tegobama, Ribe obično žive dug život.