Šesta kuća (6. kuća) u natalnoj karti

27/12/2022

Šesta kuća naziva se kućom male sreće, a vlada dužnosti i suštine. U šestoj kući vidimo svakodnevni život osobe, njene navike, urednost življenja, higijenu i zdravlje.

U prirodnoj poziciji, šesta kuća horoskopa nalazi se u znaku Device. To je padajuća promenljiva kuća. Vladalac šeste kuće je Merkur.

Naglašenu šestu kuću trebalo bi da imaju lekari i zdravstveni radnici. U ovoj kući takođe vidimo bolesti kojima soba inklinira i delove tela koji su u opasnosti. Definiše vrstu odeće i način na koji je osoba nosi, kao i posao i profesiju kojom se bavi, saradnike, kako potčinjene  tako i nadređene.

Odnosi se na zanate, rukotvorine, hemiju, botaniku, farmaciju, kozmetiku, laboratorijska ispitivanja. Takođe na usluge koje osoba pruža, na sve one koji od nje zavise, kao i na poznate neprijatelje osobe. Predstavlja i tetke, ujne i strine, ujake, teče i stričeve.

Šesta kuća označava i odnos osobe prema domaćim životinjama i kućnim ljubimcima. Sposobnost prilagođavanja osobe i njeno nesvesno „ja“ takode opisuje šesta kuća.