Besplatna uporedna natalna karta – Uporedni horoskop sinastrija

Vaši podaci

Podaci partnera

Kako se čita uporedna natalna karta – uporedni horoskop sinastrija?

Čitanje upordne natalne karte u astrologiji uključuje upoređivanje natalnih karata dve osobe da bi se procenila potencijalna dinamika njihovog odnosa. Astrolozi veruju da ovaj proces pruža uvid u to kako dvoje ljudi komuniciraju, naglašavajući oblasti harmonije i izazova. Evo detaljnog vodiča o tome kako da čitate grafikon upordne natalne karte partnera:

1. Unesite tačne informacije o rođenju oba partnera

Za oba partnera potrebni su vam datum, vreme i mesto rođenja da biste napravili tačne natalne karte.

2. Iradite pojedinačne natalne karte

Koristite podatke o rođenju da biste izračunali dve pojedinačne natalne karte. Ovo su karte neba u trenutku rođenja svake osobe, koje pokazuju položaje planeta u horoskopskim znacima i kućama. Uporedna natalna karta na Astropediji automatski će izračunati precizne natalne karte za obe osobe.

3. Ukrstite natalne karte

Uporedna natalna karta se radi postavljanjem jedne karte na drugu, sa grafikonom jednog partnera na unutrašnjem točku, a drugog na spoljnom točku.

4. Analizirajte planetarne aspekte

Ispitajte kako planete sa jedne karte aspektiraju planete na drugoj karti. Glavni aspekti koje treba tražiti uključuju konjukcija (0 stepeni), sekstil (60 stepeni), kvadar (90 stepeni), trigon (120 stepeni) i opozicija (180 stepeni). S time da su kvadar i opozicija negativni aspekti.

5. Fokusirajte se na ključne planete i tačke

Sunce, Mesec, Venera i Mars su važni za lične odnose. Pogledajte planete u konjunkciji ili suprotnosti sa partnerovim Suncem, Mesecom, Venerom ili Marsom za značajnu interakciju. Podznak (ASC) i descendentna (DSC) ose, zajedno sa severnim i južnim čvorom, takođe su kritične za dinamiku odnosa.

6. Razmotrite kuće

Obratite pažnju koje kuće u karti jednog partnera aktiviraju planete drugog. Na primer, ako Sunce jedne osobe padne u 7. polje druge, postoji jaka tema partnerstva. Kuće upravljaju različitim oblastima života, kao što su

7. Analizirajte interaspekte

Najizrazitije interakcije su one u kojima planete sa jedne karte aspektuju planete u istim ili suprotnim znacima na drugoj karti. Na primer, Venera jedne osobe u Ovnu u suprotnosti sa Venerom druge osobe u Vagi sugeriše push-pull dinamiku u načinu na koji izražavaju ljubav i naklonost.

8. Procenite obrasce aspekta

Utvrdite da li postoje neki značajni obrasci formirani od strane aspekta, kao što su veliki trigon, T-kvadrat, veliki krst ili jod. Ovi obrasci mogu otkriti složenu dinamiku i oblasti u kojima je energija koncentrisana ili raspršena.

9. Važnost Meseca

Mesec predstavlja naše najdublje emocionalne potrebe. Njegovi aspekti mogu pokazati gde će biti emocionalne podrške ili izazova. Harmonični aspekti (konjunkcije, sekstili, trigoni) između Meseca ili između Meseca jedne osobe i ličnih planeta druge osobe mogu ukazivati na lakoću i emocionalnu kompatibilnost. Tvrdi aspekti (kvadrati, opozicije) mogu ukazivati na emocionalna trvenja ili nesporazume.

10. Pogledajte faktor Saturna

Saturnovi aspekti mogu ukazivati na oblasti u kojima može postojati kontrola, odgovornost ili pouke koje treba naučiti u vezi. Harmonični aspekti Saturna mogu sugerisati stabilnost i dugovečnost, dok izazovni aspekti mogu ukazivati na prepreke ili oblasti u kojima će par možda morati da radi više.

11. Analizirajte aspekte između planeta

Pogledajte ukupnu sliku. Prevlast harmoničnih aspekata može ukazivati na opušten odnos, dok dominacija teških aspekata može sugerisati vezu koja će zahtevati više posla. Međutim, često je potrebna neka tenzija da bi veza bila dinamična i da raste.

12. Uzmite u obzir progresije i tranzite

Za detaljniju analizu, takođe možete uzeti u obzir trenutne tranzite i progresije na obe karte da biste razumeli trenutnu i buduću dinamiku u igri.

Svi astro kalkulatori

Izrada natalne karte

Najpreciznija automatska izrada natalne karte.

Izračunaj

Računanje podznaka

Saznaj svoj precizan podznak i stepen podznaka.

Izračunaj

Uporedna natalna karta

Proverite kako se slažete sa partnerom.

Saznaj više