Kako izračunati podznak bez sata rođenja?

22/05/2023

Ukratko, nemoguće je precizno izračunati podznak bez sata rođenja. U ovom članu, objasnićemo zašto je to tako, kako se računa podznak i koje su Vam opcije ukoliko ne znate tačan datum rođenja.

Nije moguće isračunati podznak bez sata rođenja. Da biste razumeli zašto je to tako, ovaj tekst će Vam ponuditi detaljan odgovor.

Podznak, takođe poznat kao Ascendent, je zvezdano sazvežđe odnosno horoskopski znak koji se pojavljuje na istočnom horizontu u trenutku kada ste rođeni. Sat rođenja je izuzetno važna informacija za izradu astrološke natalne karte ili računanja podznaka. Važan je sat rođenja jer se podnzak menja na svaka dva sata. Odnosno, imamo 12 znakova, puta 2 sata, dobijamo 24 sata — koliko sati ima u jednom danu.

Međutim, nije samo neophodan precizan sat rođenja već i minute kada ste rođeni. Na primer, ukoliko ste rođeni na samoj granici prelaska podznaka iz jednom znaka u drugi, pola sata gore dole može igrati ulogu u tome koji ste podznak.

Pored preciznog sata i minuta rođenja, neophodno je da se unese i tačna lokacija rođenja. Lokacija može da promeni podznak ukoliko se nalazi na granici ili blizu granice dva znaka.

Zašto je sat važan za precizno određivanje podzanak?

Podznak takođe određuje početak prve kuće. Na osnovu tačnog sata i lokacije rođenja računaju se i ostale kuće u natalnoj karti. Dakle, ukoliko ne znate tačan sat rođenja, ni podznak kao ni ostatak natalne karte neće biti precizni. Odnosno, kuće neće biti precizno izračunate. Takođe, ni planete u kućama neće biti tačno pozicionirane.

Međutim, u ovom slučaju, jedino na šta možete da računate da će biti iole tačno jesu planete u znakovima. Ali i tu postoji začkoljica. Pošto mececu treba otprilike 2 dana da prođe kroz jedan znak, a ukoliko se mesec nalazi na granici dva znaka, moguće je da mesec neće biti tačno pozicioniran u znaki. Ostale plaćete će biti u tačnim znakovima pošto ostalim planete treba više vremena da prođu kroz jedan znak.

Ukoliko znate tačno vreme i mesto rođenja, iskoristite naš najprecizniji kalkulator natalne karte. Ukoliko Vas interestuje samo podznak, koristite naš kalkulator podznaka.

Naša natalna karta Vam daje i tumačenje natalne karte na srpskom, odnosno značenje podznaka, kuća, i plante u znakovima i kućama.