Dvanaesta kuća (12. kuća) u Ovnu

19/01/2023

Dvanaesta kuća je područje učenja na emotivnom i duševnom nivou, koje se odvija postupnim razvojem svesti. Ova kuća takode označava samoću i tešku patnju, nesebično služenje i odanost idealima.

Najdublji nivo ove kuće ukazuje na potrebu za traženjem i nalaženjem duševnog mira, kroz predavanje višem poretku, posvećenost uzvišenimm idealima i oslobadanje od duhova prošlih misli i dela. Dvanaesta kuća označava i podsvest, aktivnost u pozadini, unutrašnju snagu, kao i neuspehe, bolnice, zatvore i izolaciju uopšte.

Ovan na vrhu 12. kuće ukazuje na napregnutost nervnog sistema i označava neophodnost samoispitivanja. Međutim, Ovan je sklon tome da deluje spolja i često suviše lenj da baci pogled unutra. Ako ovakva osoba ne upozna sebe, može joj nedostajati unutrašnja sigurnost, što prouzrokuje ozbiljne frustracije.

Sa Bikom na Ascendentu, ovo se može se ublažiti, sve u zavisnosti od položaja Marsa i Venere. Osoba sa Ovnom na vrhu 12. kuće, u mladosti treba da stavi naglasak na zdravlje i zaštitu od nesrećnih slučajeva i da izbegava profesije koja izazivaju nervnu napetost.