Šesta kuća (6. kuća) u Ovnu

19/01/2023

Šesta kuća je povezana sa radom, zdravljem, dužnostima, ishranom, navikama, pomaganjem i uslugama koje se pružaju drugima.

Kada vidimo da je u pozadini princip 6. kuće, učenje putem neposrednih iskustava sa materijalnim stvarima, lako se razume motiv za ove aktivnosti. Sve ovo nas uči poniznosti, prihvatanju ograničenja i preuzimanju odgovornosti za sopstveno zdravstveno stanje, kako fizičko tako i psihičko.

Ovan na vrhu 6. kuće daje neumornog i velikog radnika. Rad je prirodno stanje za ovakvu osobu i ona prosto uživa da upotrebi svoju ovnovsku energiju u poslu. Poseduje gotovo nadljudsku snagu, kada je posao u pitanju, neumoljiva je prema drugima, kao i prema sebi (ali to uvek ne prihvata).

Uspešnost joj je veća ako se bavi samostalnom delatnošću ili se nalazi na nekom rukovodećem položaju. Ne podnosi autoritet i mešanje u lični posao, naročito ako je Mars u karti jak.

Ljudi sa Ovnom na vrhu 6. kuće deluju snažno, ali im je za to potrebna i potvrda, pa su najuspešniji kada osete da ih drugi cene. Ako ne iskoriste snagu Marsa, u poslu ili na drugi konstruktivan način, razboljevaju se i pate od glavobolje, ali pošto su izdržljivi, brzo se oporavljaju. Skloni su visokim temperaturama, kada su bolesni.