Jupiter u 12. kući

15/04/2023

Jupiter u dvanaestoj kući ukazuje na duhovnu, introspektivnu i intuitivnu prirodu. Ove osobe su vrlo saosećajne i imaju jaku želju da pomognu drugima. Međutim, mogu biti preopterećene svojim introspekcijama i duhovnim putovanjima, što može dovesti do zanemarivanja svojih odgovornosti.

Jupiter u dvanaestoj kući je jedna od najkompleksnijih pozicija Jupitera u natalnoj astrologiji. Dvanaesta kuća predstavlja nevidljive stvari, skrivene neprijatelje, podsvest, tajne i spiritualnost. Ova planetarno-astrološka kombinacija daje energiju koja je duhovna, introspektivna i intuitivna.

Osobe sa Jupiterom u dvanaestoj kući su vrlo spiritualne i imaju jaku vezu sa svojom podsvestima. One su vrlo introspektivne i često se bave samoanalizom. Ove osobe su vrlo intuitivne i mogu imati jake psihološke moći, poput telepatije.

Jupiter u dvanaestoj kući takođe ukazuje na veliku humanost i empatiju. Ove osobe su vrlo saosećajne i imaju jaku želju da pomognu drugima. One su vrlo otvorene i prijateljski nastrojene prema svima, ali istovremeno osećaju potrebu da se povuku u samoću i da se bave duhovnim stvarima.

Međutim, Jupiter u dvanaestoj kući može dovesti i do problema sa neodgovornošću i lenjošću. Ove osobe mogu biti preopterećene svojim introspekcijama i duhovnim putovanjima, što može dovesti do zanemarivanja svojih odgovornosti. Takođe, mogu imati tendenciju da se zatvore u sebe i izbegavaju probleme u stvarnom svetu.

U karijeri, osobe sa Jupiterom u dvanaestoj kući mogu biti uspešne u oblastima poput spiritualnosti, psihologije, umetnosti i humanitarnog rada. One su vrlo kreativne i imaju jaku empatiju prema drugima. Međutim, mogu biti i neodlučne i imati problem sa sprovođenjem svojih ideja u delo.