Merkur u 3. kući

15/04/2023

Merkur u trećoj kući ukazuje na komunikativnu, radoznalu i inteligentnu prirodu osobe u pitanju. Ove osobe su vrlo sposobne u razmeni informacija i učenju novih veština. One su vrlo društvene i bliske sa braćom i sestrama, a takođe su uspešne u oblastima koje zahtevaju komunikaciju i pisanje. Međutim, mogu biti skloni brzim promenama i površnosti.

Merkur u trećoj kući je jedna od najizraženijih pozicija za Merkura u natalnoj astrologiji. Merkur se nalazi u svojoj prirodnoj kući Blizanaca, što dodatno naglašava energiju komunikacije, učenja i razmene informacija.

Osobe sa Merkurom u trećoj kući su vrlo komunikativne i radoznale. One su vrlo otvorene za učenje i imaju jaku želju za sticanjem novih znanja i veština. One su vrlo društvene i mogu imati puno prijatelja i poznanika sa kojima razmenjuju informacije.

Ove osobe su vrlo inteligentne i sposobne da brzo procesuiraju informacije. One su vrlo dobri u pisanju, govoru i drugim oblicima komunikacije. One su vrlo radoznale i vole da istražuju različite teme, a takođe su sposobne da prenose svoje znanje na druge.

Merkur u trećoj kući takođe ukazuje na snažnu vezu sa braćom i sestrama. Ove osobe su vrlo bliske sa svojom braćom i sestrama, a takođe mogu biti vrlo bliske sa rođacima. One su vrlo društvene i mogu imati puno prijatelja sa kojima razmenjuju informacije i ideje.

U karijeri, osobe sa Merkurom u trećoj kući su vrlo uspešne u oblastima koje zahtevaju komunikaciju, pisanje i razmenu informacija. One su vrlo inteligentne i sposobne da brzo procesuiraju informacije, što ih čini uspešnim u oblastima poput novinarstva, publiciteta, marketinga i pisanja.

Međutim, Merkur u trećoj kući takođe ukazuje na sklonost ka brzim promenama i površnosti. Ove osobe mogu biti vrlo radoznale i imati problema sa određivanjem prioriteta. Mogu biti pretrpani informacijama i imati poteškoće u fokusiranju na jednu stvar.