Mesec u Biku

Položaj Mesečeve energije u astrološkom znaku Bika u natalnoj karti ukazuje na stabilnost, čvrstinu, smirenost i čulnost osobe. Ovo je takođe položaj koji može biti vrlo koristan u poslu, finansijama i u stvaranju udobnog i lepog doma, ali može doneti i neke izazove u obliku tvrdoglavosti, lenjosti i posesivnosti.

Mesečev položaj u astrološkom znaku Bika u natalnoj karti je vrlo bitan za razumevanje ličnosti osobe. Ovaj položaj ukazuje na to da je emotivna priroda osobe izrazito snažna, stabilna i često vrlo tvrdoglava. Osobe sa ovim položajem u natalnoj karti su vrlo senzualne i često imaju snažne afinitete prema lepoti, umetnosti i muzici.

Pozitivne osobine osobe sa ovim položajem Mesečeve energije su stabilnost, strpljenje, izdržljivost, i izražena čulnost. Ove osobe su obično veoma uporne u onome što žele, čak i kada su izazovi veliki, i obično ne odustaju lako. Oni su često vrlo smireni i uživaju u komforu, umirujućem okruženju i opuštajućim aktivnostima.

Sa druge strane, negativne osobine ovog položaja uključuju tvrdoglavost, lenjost, zavidnost i sklonost ka prejedanju. Osobe sa ovim položajem Mesečeve energije često imaju problema sa gomilanjem kilograma i održavanjem balansa u svojim životima. Mogu biti vrlo često skloni materijalizmu, a mogu biti i vrlo posesivni i ljubomorni.

Kada je u pitanju područje života koje je posebno pogođeno ovim položajem, onda je to pre svega sfera materijalnih dobara. Ove osobe obično vrlo dobro znaju kako da stvore udoban dom i kako da se brinu o svom telu i zdravlju. Često su uspešne u poslu i imaju dobre finansijske prilike. Međutim, mogu biti vrlo posesivni prema svom posedu i imovini, a to može dovesti do nesuglasica sa drugima.