Devica dete

12/01/2023

Dete Devica obično je uredno i čisto, vrlo rano pokazuje sklonost prema radu i, za razliku od mnoge dece, roditelji ga mnogo rede opominju zbog razbacanih stvari i igračaka, jer su na svom mestu, a soba ili kutak za igru i rad su u vrlo pristojnom stanju.

Samoinicijativno se opredeljuje za disciplinu, vredno obavlja kućne obaveze i završava školske zadatke. Vrlo spretno koristi ruke, za sve vrste ručnog rada i obavljanje sitnijih poslova prikladnih za njegov uzrast.

Mada stidljivo i razumno, ovo dete je vrlo živahno, puno energije. Brzo reagovanje, spretnost i energija, daju mu velike mogućnosti za uspešno bavljenje sportovima sa loptom ili nekim drugim rekvizitima.

Kao i velika, mala Devica ume da bude čangrizava i preterano kritična prema ljudima, što je naročito izraženo kod devojčica, kao klica buduće alapače i ogovaruće.

Roditelji bi trebalo da joj objasne da se i drugi ljudi trude da rade najbolje što mogu, jer je mala Devica sigurna da je savršena (svima će se popeti na glavu sa uverenjem niko kao ja“), i da je pomalo nadziru, da ne zaluta u krađu, tamniju oblast vladavine Merkura.