Riba dete

12/01/2023

Dete rođeno u znaku Riba nežno je i umiljato, veselo, blage naravi. Vrlo rano pokazuje neki vid kreativnosti i maštovitosti. Sa samo nekoliko šarenih predmeta i stvarčica, u stanju je da se otisne u daleke svetove čuda i mašte.

Obožava priče i pesmice, često do kraja života ne zaboravlja prve naučene dečje pesme. Male Ribe su vrlo živahne, rado skakuću i trčkaju, imaju izvrsni potencijal za skakačke sportove.

Za ovu decu vrlo je značajna muzika. Ona ih od prvih dana života umiruje i uspavljuje, a kasnije tera noge na igru i rano opredeljuje za balet, folklor i sve vrste plesa.

Kao i velike, male Ribe su sklone povlačenju u svoj svet. Vrlo je uputno to da roditelji češće privire u njega, jer se deca Neptuna lako hvataju u zamke obmane, čija su glavna sredstva alkohol i droga.

Sa ovom decom, najbolje je biti nežno odlučan, bez odstupanja pred njihovim suzama, koje izlivaju u neograničenim količinama. Mada su laži male Ribe najčešće bezazlene, dobro je kontrolisati ih i suzbijati, jer laganje često postaje jedna od značajnijih osobina velike Ribe.

Ako se naviknu na disciplinu, male Ribe nemaju problema u školi. Ono što je za većinu dece bauk, one savlađuju sa izuzetnom lakoćom. U pitanju su naravno, fizika i matematika, sa svim njihovim neuhvatljivim zakonima, teoremama, trigonometrijama, nacrtnim geometrijama i perspektivama.