Škorpija dete

12/01/2023

Detetu Škorpiji potrebno je jako mnogo ljubavi i pažnje, jer je osetljivo, nežno i ljubomorno, mada se to, po njegovom izgledu i držanju, teško može reći.

Stalno mu se mora pokazivati da je voljeno i zaštićeno. Rano ispoljava tvrdoglavost snažan naglasak stavlja na „volim“ i „ne volim“, a njegova priroda se opire formiranju u željenom pravcu.

Da bi se to postiglo, treba ispoljiti mnogo strpljenja, nežnosti i ljubavi. Kao i velike, male Škorpije su vrlo promućurne, registruju svaku grešku u pristupu i ličnom ponašanju roditelja, zbog čega im se uvek mora prici najpre iskreno, a tek onda autoritativno.

Ovo dete se teško prilagodava svetu i otiskuje iz svog kruga kretanja. Drži se onoga što mu je poznato i malog broja drugova kojima je, obično, vrlo odano.

Zato je veoma važno da roditelji imaju uvidi, daljinsku kontrolu o njegovom kretanju, jer ga, kao i veliku Skorpiju, privlači sve tajanstveno i zatvoreno, misteriozna i čudna mesta i čudni ljudi.

Mala Škorpija ponekad pokazuje agresivnost, koja je često manifestacija nekog unutrašnjeg stanja ili razočaranja. Iskreni razgovor je tada mnogo delotvorniji od bilo kakvog nametanja volje ili kazne.