Strelac dete

12/01/2023

Dete Strelac je vedro, veselo, razigrano i druželjubivo dete, koje od samog rođenja traži blizinu roditelja ili bliskih ljudi.

Veoma je radoznao, uživa u slobodi, ne voli pravila i disciplinu i vrlo rano počinje da se pita zašto mora da ispunjava zahteve roditelja i da se povinuje nekim društvenim normama.

Može biti veoma prkosan, ogorčen i durljiv na neiskrene ili nefer postupke roditelja.

Dete Strelac je veoma aktivno, rado se igra na otvorenom, najdraže igračke su mu lopte, konopci, lastiši i reketi, uz koje često zaboravlja da je odavno trebalo da se vrati kući ili završi školske obaveze.

Neki mali Strelci vrlo rano počinju da stiču navike priklanjanja uspešnima. U školi, sa ciljem sticanja prednosti ili favorizovanja onih kojima su se priklonili, mogu biti pravi daveži i poltrončići.

Ako se potrude, roditelji ih ozbiljnim razgovorom mogu rešiti ove ružne osobine, jer dete Strelac sazreva vrlo rano, zato što brzo shvata sve što čuje i vidi.

Mada je uglavnom promišljen, obziran i miroljubiv, mali Strelac ume da ispolji pravu provalu besa, kada se bori za sebe i svoja prava.